Bijlessen voor kinderen van de toeslagenaffaire

Bij Oxford Academy begrijpen we de uitdagingen waarmee gezinnen geconfronteerd worden als gevolg van de toeslagenaffaire. Daarom bieden we speciaal ontworpen bijlessen aan die afgestemd zijn op de individuele behoeften van elk kind.

Wij streven ernaar deze bijlessen gratis aan te bieden, in samenwerking met gemeenten en de overheid. Veel gezinnen getroffen door de toeslagenaffaire hebben recht op een educatiebudget van de overheid. Wanneer u uw kind aanmeldt bij Oxford Academy, nemen wij de volledige verantwoordelijkheid op ons om uw zaak in te dienen bij de juiste instantie. Onze expertise in het indienen van verzoeken namens ouders bespaart u veel tijd en moeite. Wij zorgen ervoor dat de aanvraag soepel verloopt, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: de ontwikkeling van uw kind.

Let wel, de mogelijkheid voor gratis bijlessen is afhankelijk van de financiering door de gemeente of overheid. Als er geen budget beschikbaar is gesteld voor uw kind, kunnen wij helaas de lessen niet gratis aanbieden. We adviseren ouders daarom om contact op te nemen met hun gemeente om de financieringsmogelijkheden te verkennen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw kind te bespreken. Samen zorgen we ervoor dat uw kind de ondersteuning krijgt die het verdient.

Een nieuwe start

Wat is de toeslagenaffaire?

De toeslagenaffaire verwijst naar een grootschalig schandaal in Nederland waarbij duizenden ouders onterecht werden beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslagen. Het toeslagensysteem, bedoeld om ouders financieel te ondersteunen, werd misbruikt, wat leidde tot ernstige financiële en emotionele gevolgen voor de getroffen gezinnen. Het schandaal kwam in 2019 aan het licht en resulteerde in politieke en maatschappelijke verontwaardiging, het aftreden van het kabinet en de erkenning van het onrecht dat de ouders was aangedaan.

Heb ik recht op herstel?

Als je benadeeld bent door de toeslagenaffaire, kun je mogelijk meteen in aanmerking komen voor een uitbetaling van €30.000, gevolgd door een integrale beoordeling om te bepalen waar je precies recht op hebt. Voor meer informatie over je rechten, bezoek: Herstelregelingen.

Wat houdt de kindregeling in?

De kindregeling is gecreëerd om ook de gedupeerde kinderen en jongeren te ondersteunen. Deze regeling biedt hulp op verschillende gebieden, zoals onderwijsondersteuning en extra zorg. Voor meer details over de beschikbare hulp, bezoek: Kindregeling hulp en brede ondersteuning.

The,Hague,,The,Netherlands, ,February,15,,2019:,Official,Blue
Individual,Lesson,In,Center,Of,Early,Development,Of,Children.,Professional

Samen sterker

Ondersteuning voor onderwijs en bijles nodig?

Kinderen en jongeren die getroffen zijn door de toeslagenaffaire en onderwijsondersteuning of bijles nodig hebben, kunnen terecht bij hun eigen gemeente voor ‘brede ondersteuning’. Oxford Academy staat klaar om te helpen bij het indienen van een aanvraag voor gratis onderwijsondersteuning, die wordt verleend zodra de gemeente de aanvraag goedkeurt.

Hoe verloopt het aanvraagproces bij Oxford Academy?

Aanmelding: Start het proces door je aan te melden via ons aanmeldformulier, waarna een afspraak wordt gepland.

Intakegesprek: Een onderwijsexpert van Oxford Academy luistert naar je verhaal en bespreekt de behoeften van je kind.

Plan van aanpak: Op basis van het intakegesprek wordt een op maat gemaakt plan ontwikkeld, waarin duidelijk wordt welke stappen genomen zullen worden.

Beslissing overheidsinstantie: het plan van aanpak wordt met jouw goedkeuring gedeeld met de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de ‘’brede ondersteuning’’. Zij besluiten of de aanvraag voor bijles goedgekeurd wordt.

Voor meer informatie of om je aan te melden, klik hier om je aan te melden of neem direct contact met ons op door te bellen naar 070 808 04 60

Onze tarieven

Pakketten

mentoring hispanic teacher and latin student working together on course work

FAQ

Vragen die onze klanten stellen

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de juiste persoonlijke aandacht krijgen, er voldoende ruimte is om vragen te stellen en het indien nodig extra uitleg kunnen krijgen. Dit is het voordeel van het hebben van kleine klas. De klassen voor leerlingen uit het basisonderwijsgroep 6 tot en met 8, bestaan uit maximaal 8 leerlingen. Voor de overige klassen, dus de lagere basisschoolgroepen en groepen uit het voortgezet onderwijs, bestaan uit maximaal 4 personen.

Wanneer uw kind door ziekte niet naar de les kan komen, dan kunt u uw kind via onze website ziekmelden. Ga hiervoor naar www.oxfordacademy.nl. Rechts bovenin klikt u op ‘Voor Ouders’, waarna u op ‘Afwezigheid Melden’ kunt klikken. Voer hier het leerlingennummer in, deze vindt u terug in alle lesoverzichten. Selecteer voor welke les of sessie u uw kind af wilt melden. Klik vervolgens op ‘Meld Afwezigheid’, hierna zal ons systeem de ziekmelding automatisch verwerken.

Het kan natuurlijk voorkomen dat er meerdere inhaallessen moeten worden ingepland. Hiervoor kunt u het beste een gesprek van 30 minuten plannen via www.oxfordacademy.nl/afspraak-maken. U kunt selecteren of u een telefonische afspraak of een fysieke afspraak op locatie wilt. Wanneer u deze optie leeg laat, dan gaan wij er van uit dat u persoonlijk aanwezig zal zijn op onze locatie voor de afspraak.

Oxford Academy biedt een breed scala aan bijlessen. Voor elk vak dat aangeboden wordt op de middelbare school bieden wij bijlessen, van wiskunde tot Engelse taal. Uiteraard bieden wij de bijlessen aan op alle niveaus. Daarnaast zijn er extra bijlessen beschikbaar in overleg, van het verbeteren van de algemene leervaardigheid tot het optimaliseren van planning.

Tijdens de algemene vakanties die te vinden zijn op de jaarplanning van Oxford Academy worden er geen lessen aangeboden. Er wordt geen aanpassing aangebracht in de maandelijkse betaling, omdat de uitgebleven lessen gecompenseerd worden met andere maanden waarin in plaats van de gewoonlijke 4 weken, 5 weken les wordt gegeven.

In verreweg de meeste gevallen duurt een bijles twee uur. De leerlingen krijgen tussentijds een korte pauze van tien minuten, dit komt ten goede aan hun concentratievermogen. De klassikale lessen worden altijd op de locatie van Oxford Academy verzorgd. Thuislessen zijn hiernaast ook mogelijk, in de vorm van 1-op-1 lessen.

De gemiste les kan – indien er sprake is geweest van geoorloofde afwezigheid – in overleg met de locatiemanager worden omgezet tot een inhaalles. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij verzoeken u dit zo min mogelijk te doen in de weekenden en tijdens lesuren. U kunt ons het best bereiken tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

Alle basisschoolleerlingen die bij ons worden aangemeld krijgen binnen 3 dagen na het intakegesprek een intaketoets. Deze toets vormt de basis voor het indelen van uw kind in de juiste groep en op het juiste niveau. Wij gebruiken de resultaten dan ook vooral om uw kind in te kunnen delen in de klas die het best bij hem of haar past. De leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden ingedeeld op basis van hun tekortvakken.

Basisschoolleerlingen uit groepen 4 tot en met 8 maken bij Oxford Academy drie keer per jaar een voortgangstoets, waarvan wij de resultaten graag met de ouder(s) bespreken. Hiervoor wordt u uitgenodigd op onze locatie voor oudergesprekken. Voor alle leerlingen geldt dat er ook regelmatig overleg plaatsvindt tussen de intern begeleider van ons en de docent(en) van de reguliere school van uw kind.

Een nieuwe start

Gratis onderwijskansen

Bij Oxford Academy Rijswijk willen we ons inzetten voor de gemeenschap en een positieve impact hebben op het leven van gezinnen die getroffen zijn door de toeslagen affaire. Daarom bieden wij ouders die slachtoffer zijn geworden van deze ingrijpende gebeurtenis de mogelijkheid om hun kind(eren) gratis in te schrijven bij Oxford Academy.`

Onze toewijding

Bij Oxford Academy geloven we in gelijke kansen en willen we een ondersteunende omgeving bieden waar elk kind zich kan ontwikkelen en bloeien. We begrijpen de uitdagingen waarmee gezinnen te maken hebben en willen een helpende hand bieden in de vorm van onderwijs.

1240
5818299b 56a8 42d3 a20d 641acc43d9a0 800x600

Samen sterker

Verbindend onderwijs

Neem contact met ons op: Neem telefonisch of via het gratis intakegesprek formulier contact met ons op om uw situatie te bespreken en uw interesse in de gratis inschrijving kenbaar te maken.

Documentatie: We zullen u vragen om de nodige documentatie met betrekking tot de toeslagen affaire te verstrekken, zodat we uw aanvraag kunnen verifiëren.

Inschrijving: Na goedkeuring van uw aanvraag, begeleiden we u door het inschrijvingsproces, zonder de gebruikelijke kosten in rekening te brengen.

Onze Missie

Bij Oxford Academy Rijswijk willen we niet alleen onderwijs bieden, maar ook een gemeenschap opbouwen die samenwerkt om positieve verandering teweeg te brengen. We staan klaar om u te ondersteunen en uw kind(eren) te verwelkomen in onze schoolgemeenschap.

Voor meer informatie of om uw interesse kenbaar te maken, neem gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij Oxford Academy Rijswijk.

0
jaar ervaring
0
Professionals
0 /10
Beoordelingen

Reviews

Onze klanten