Primair en voortgezet onderwijs

Over ons

Oxford Academy voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Oxford Academy werkt al sinds 2008 samen met verschillende scholen. Wij bieden meerdere diensten aan, waaronder talentontwikkeling, lente- en zomerscholen, examentrainingen, privélessen, studie- en huiswerkbegeleiding. Deze diensten bieden wij aan op zowel het niveau van basisscholen als middelbare scholen. 

We hebben te maken gehad met de invloed van de coronapandemie en helaas hebben we hierdoor ook moeten ondervinden dat onderwijs niet altijd binnen scholen plaats kan vinden. Thuisonderwijs heeft de nodige worstelingen met zich meegebracht voor scholen, docenten, ouders en zeker ook voor leerlingen. Juist in die situaties is de inzet van Oxford Academy extra waardevol.

group of multiracial schoolkids in classroom stem education concept
enthusiastic latin american school boy wearing headphones doing school task and writing on the

Voor scholen

Bijles

  • Alle dagen van de week geopend, ook in het weekend
  • Afgestudeerde, ervaren docenten van jonge leeftijd
  • Uitstekende lesoverzichten
  • Op de behoeften aangepast lesmateriaal
  • Kleine lesgroepen (4 tot maximaal 8 leerlingen per groep)

Oxford Academy garandeert beter onderwijs voor alle leerlingen binnen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Bent u actief op een basisschool of middelbare school en wilt u meer weten over wat wij precies voor u en uw kunnen betekenen? Wij denken graag met u mee over de onderwijskundige interventie en helpen u van start tot volledige uitvoering. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.

Onze diensten

Pakketten

mentoring hispanic teacher and latin student working together on course work

FAQ

Vragen die onze klanten stellen

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de juiste persoonlijke aandacht krijgen, er voldoende ruimte is om vragen te stellen en het indien nodig extra uitleg kunnen krijgen. Dit is het voordeel van het hebben van kleine klas. De klassen voor leerlingen uit het basisonderwijsgroep 6 tot en met 8, bestaan uit maximaal 8 leerlingen. Voor de overige klassen, dus de lagere basisschoolgroepen en groepen uit het voortgezet onderwijs, bestaan uit maximaal 4 personen.

Wanneer uw kind door ziekte niet naar de les kan komen, dan kunt u uw kind via onze website ziekmelden. Ga hiervoor naar www.oxfordacademy.nl. Rechts bovenin klikt u op ‘Voor Ouders’, waarna u op ‘Afwezigheid Melden’ kunt klikken. Voer hier het leerlingennummer in, deze vindt u terug in alle lesoverzichten. Selecteer voor welke les of sessie u uw kind af wilt melden. Klik vervolgens op ‘Meld Afwezigheid’, hierna zal ons systeem de ziekmelding automatisch verwerken.

Het kan natuurlijk voorkomen dat er meerdere inhaallessen moeten worden ingepland. Hiervoor kunt u het beste een gesprek van 30 minuten plannen via www.oxfordacademy.nl/afspraak-maken. U kunt selecteren of u een telefonische afspraak of een fysieke afspraak op locatie wilt. Wanneer u deze optie leeg laat, dan gaan wij er van uit dat u persoonlijk aanwezig zal zijn op onze locatie voor de afspraak.

Oxford Academy biedt een breed scala aan bijlessen. Voor elk vak dat aangeboden wordt op de middelbare school bieden wij bijlessen, van wiskunde tot Engelse taal. Uiteraard bieden wij de bijlessen aan op alle niveaus. Daarnaast zijn er extra bijlessen beschikbaar in overleg, van het verbeteren van de algemene leervaardigheid tot het optimaliseren van planning.

Tijdens de algemene vakanties die te vinden zijn op de jaarplanning van Oxford Academy worden er geen lessen aangeboden. Er wordt geen aanpassing aangebracht in de maandelijkse betaling, omdat de uitgebleven lessen gecompenseerd worden met andere maanden waarin in plaats van de gewoonlijke 4 weken, 5 weken les wordt gegeven.

In verreweg de meeste gevallen duurt een bijles twee uur. De leerlingen krijgen tussentijds een korte pauze van tien minuten, dit komt ten goede aan hun concentratievermogen. De klassikale lessen worden altijd op de locatie van Oxford Academy verzorgd. Thuislessen zijn hiernaast ook mogelijk, in de vorm van 1-op-1 lessen.

De gemiste les kan – indien er sprake is geweest van geoorloofde afwezigheid – in overleg met de locatiemanager worden omgezet tot een inhaalles. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij verzoeken u dit zo min mogelijk te doen in de weekenden en tijdens lesuren. U kunt ons het best bereiken tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

Alle basisschoolleerlingen die bij ons worden aangemeld krijgen binnen 3 dagen na het intakegesprek een intaketoets. Deze toets vormt de basis voor het indelen van uw kind in de juiste groep en op het juiste niveau. Wij gebruiken de resultaten dan ook vooral om uw kind in te kunnen delen in de klas die het best bij hem of haar past. De leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden ingedeeld op basis van hun tekortvakken.

Basisschoolleerlingen uit groepen 4 tot en met 8 maken bij Oxford Academy drie keer per jaar een voortgangstoets, waarvan wij de resultaten graag met de ouder(s) bespreken. Hiervoor wordt u uitgenodigd op onze locatie voor oudergesprekken. Voor alle leerlingen geldt dat er ook regelmatig overleg plaatsvindt tussen de intern begeleider van ons en de docent(en) van de reguliere school van uw kind.

jaar ervaring
0
Professionals
0
Beoordelingen
0 /10

Reviews

Onze klanten