Bijlesdocent primair onderwijs

Wil jij leerlingen uit het primair onderwijs helpen om hun leerachterstanden weg te nemen? Heb je een afgeronde masteropleiding in de richting van pedagogiek of psychologie of heb je meer dan vijf jaar ervaring in het onderwijs? Kom dan werken als bijlesdocent bij Oxford Academy!

Overview

Door de coronapandemie zijn de leerachterstanden van leerlingen uit het primair onderwijs enorm toegenomen en neemt de kansenongelijkheid toe. Oxford Academy is een professioneel bijlesinstituut waar kinderen in het primair en in het voortgezet onderwijs klassikaal bijles krijgen van docenten uit de praktijk. Als bijlesdocent primair onderwijs neem je de ervaringen uit jouw vakgebied mee in de les en help je kinderen om de stof beter te begrijpen. Veel bijlesdocenten bij Oxford Academy hebben een pedagogische achtergrond, wat betekent dat ze – naast de inhoudelijke kennis van de vakken – ook kennis hebben van de ontwikkeling van kinderen.

Daarom zijn we als Oxford Academy op zoek naar enthousiaste professionals met ervaring als docent of een afgeronde opleiding richting pedagogiek/psychologie. Wij gaan als volgt te werk: Door de focus te leggen op de behoeftes van het kind, wordt in eerste instantie voorkomen dat er achterstanden ontstaan. Jij ondersteunt, motiveert en stimuleert leerlingen in het optimaal benutten van hun talenten.

Wie ben jij?

 • Je bent een afgestudeerde wo-student of je hebt meer dan vijf jaar ervaring in het primair onderwijs.
 • Je hebt een passie voor onderwijs en je werkt graag in een dynamische omgeving.
 • Je kan goed uitleggen en hebt plezier in het overbrengen van informatie
 • Je kunt kinderen uit het basisonderwijs en helpen met huiswerkbegeleiding, bijles en privéles (van 9 tot 19 jaar)
 • Je werkt graag flexibel en parttime beschikbaar.
 • Je bent een professional met een enthousiaste instelling.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent sociaal, zelfstandig, gemotiveerd, stressbestendig en geduldig.

Wat krijg je bij Oxford Academy?

 • Blije leerlingen die jouw hulp waarderen!
 • Een interessante, inspirerende en afwisselende werkomgeving.
 • Een werkplek bij een dynamische organisatie die groeit en waarin je kunt meegroeien.
 • Een mooie werkervaring op je CV.
 • Een leuk, gezellig en ook heel vaardig team van hoogopgeleide professionals
 • Een uurvergoeding van €15,- tot €30,- per uur, afhankelijk van ervaring en/of opleiding.
 • Een goed te bereiken werkplek in Den Haag, via zowel de auto als met de tram (tram 9 via Hollands Spoor).

Wat ga je doen?

 • Je helpt basisschoolleerlingen met taal/rekenen/leesvaardigheid en andere vakken.
 • Je helpt basisschoolleerlingen met plannen, het afnemen van oefentoetsen.
 • Je geeft leerlingen zelfvertrouwen.
 • Je bent minimaal 6 uur per week beschikbaar (Ma t/m Zo).
jaar ervaring
0
Professionals
0
Beoordelingen
0 /10

FAQ

Vragen die onze klanten stellen

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de juiste persoonlijke aandacht krijgen, er voldoende ruimte is om vragen te stellen en het indien nodig extra uitleg kunnen krijgen. Dit is het voordeel van het hebben van kleine klas. De klassen voor leerlingen uit het basisonderwijsgroep 6 tot en met 8, bestaan uit maximaal 8 leerlingen. Voor de overige klassen, dus de lagere basisschoolgroepen en groepen uit het voortgezet onderwijs, bestaan uit maximaal 4 personen.

Wanneer uw kind door ziekte niet naar de les kan komen, dan kunt u uw kind via onze website ziekmelden. Ga hiervoor naar www.oxfordacademy.nl. Rechts bovenin klikt u op ‘Voor Ouders’, waarna u op ‘Afwezigheid Melden’ kunt klikken. Voer hier het leerlingennummer in, deze vindt u terug in alle lesoverzichten. Selecteer voor welke les of sessie u uw kind af wilt melden. Klik vervolgens op ‘Meld Afwezigheid’, hierna zal ons systeem de ziekmelding automatisch verwerken.

Het kan natuurlijk voorkomen dat er meerdere inhaallessen moeten worden ingepland. Hiervoor kunt u het beste een gesprek van 30 minuten plannen via www.oxfordacademy.nl/afspraak-maken. U kunt selecteren of u een telefonische afspraak of een fysieke afspraak op locatie wilt. Wanneer u deze optie leeg laat, dan gaan wij er van uit dat u persoonlijk aanwezig zal zijn op onze locatie voor de afspraak.

Oxford Academy biedt een breed scala aan bijlessen. Voor elk vak dat aangeboden wordt op de middelbare school bieden wij bijlessen, van wiskunde tot Engelse taal. Uiteraard bieden wij de bijlessen aan op alle niveaus. Daarnaast zijn er extra bijlessen beschikbaar in overleg, van het verbeteren van de algemene leervaardigheid tot het optimaliseren van planning.

Tijdens de algemene vakanties die te vinden zijn op de jaarplanning van Oxford Academy worden er geen lessen aangeboden. Er wordt geen aanpassing aangebracht in de maandelijkse betaling, omdat de uitgebleven lessen gecompenseerd worden met andere maanden waarin in plaats van de gewoonlijke 4 weken, 5 weken les wordt gegeven.

In verreweg de meeste gevallen duurt een bijles twee uur. De leerlingen krijgen tussentijds een korte pauze van tien minuten, dit komt ten goede aan hun concentratievermogen. De klassikale lessen worden altijd op de locatie van Oxford Academy verzorgd. Thuislessen zijn hiernaast ook mogelijk, in de vorm van 1-op-1 lessen.

De gemiste les kan – indien er sprake is geweest van geoorloofde afwezigheid – in overleg met de locatiemanager worden omgezet tot een inhaalles. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij verzoeken u dit zo min mogelijk te doen in de weekenden en tijdens lesuren. U kunt ons het best bereiken tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

Alle basisschoolleerlingen die bij ons worden aangemeld krijgen binnen 3 dagen na het intakegesprek een intaketoets. Deze toets vormt de basis voor het indelen van uw kind in de juiste groep en op het juiste niveau. Wij gebruiken de resultaten dan ook vooral om uw kind in te kunnen delen in de klas die het best bij hem of haar past. De leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden ingedeeld op basis van hun tekortvakken.

Basisschoolleerlingen uit groepen 4 tot en met 8 maken bij Oxford Academy drie keer per jaar een voortgangstoets, waarvan wij de resultaten graag met de ouder(s) bespreken. Hiervoor wordt u uitgenodigd op onze locatie voor oudergesprekken. Voor alle leerlingen geldt dat er ook regelmatig overleg plaatsvindt tussen de intern begeleider van ons en de docent(en) van de reguliere school van uw kind.

Adres

Laan van Zuid Hoorn 70
2289 DE Rijswijk

Telefoon & E-mail

contact@oxfordacademy.nl
(070) 808 0460

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag: 12:00 – 20:00 Zaterdag en Zondag: 10:00 – 20:00
Vrijdag: Gesloten

Vacature

Solliciteer nu